برنامه سالانه و تقویم اجرایی

طرحها و پروژه های آموزشی سالانه آموزشگاه ها و مدارس

برنامه سالانه و تقویم اجرایی

طرحها و پروژه های آموزشی سالانه آموزشگاه ها و مدارس

برنامه ریزی امری مهم و ضروری در هر سازمانی است که این برنامه ها در آموزش و پرورش بصورت جزیی و اجرایی و زمانبندی شده در قالب برنامه سالانه و تقویم اجرایی قابل ارائه است.

برنامه ریزی واحد آموزشی گرچه به امکانات انسانی و مادی مجموعه بستگی دارد اما اساس آن را نگرش مدیریتی تشکیل می دهد که این نگرش در دبستان حافظ همواره بر پایه اصل کرامت انسانی استوار است و سعی در اداره مدرسه به صورت مشورتی و احترام به عقاید تمامی کارکنان، دانش آموزان و اولیای آنها در راستای قوانین دین مبین اسلام و اهداف کلی آموزش و پرورش دارد.

  • ۰
  • ۰

بعد از تعیین شاخص‌ها، ارزیابی اولیه توسط کارشناسان آموزش و پرورش انجام می‌شود و اگر به تأیید رسید، مورد تفاهم قرار می‌گیرد و به امضای دو طرف می‌رسد. گفتنی است ارزیابی مدیران در پایان سال بر اساس همین شاخص‌ها خواهد بود.

 در طول سال تحصیلی کارشناسان آموزش و پرورش موظفند بر اساس تفاهمی که با مدیران مدارس انجام شده است، نظارت و ارزیابی را انجام دهند و اگر لازم باشد تسهیلات ویژه و مورد نیاز به مدیران اعطا کنند

باتوجه به این‌که این طرح در تمامی مدارس ابتدایی کشور برگزار می‌شود، انسجام فرآیندها و پیوستن به برنامه‌ سالانه متناسب با سند تحول از اهداف این طرح است

سوال :تحلیل از وضعیت مدرسه به چه معناست ودرکدام قسمت طرح کاربرد دارد؟

 

پاسخ :هنگامی که اقدام به تدوین برنامه سالانه می شود مدیر هر مدرسه باید یک تحلیل  کلی از وضعیت اموزشگاه خود داشته باشد این تحلیل مثلا می تواند در مورد علت افت درسی دانش اموزان در درس خاصی باشد که بر اساس این تحلیل اقدام به تدوین برنامه سالانه نماید و ایتم هایی که ب ای تدوین برنامه سالانه برای این قسمت بکار می برد بطورمثال :برگزاری دوره ضمن خدمت برای همکاران در ان درس خاص یا پیش بینی برای برگزاری کلاس های تقویتی و .... می باشد.

برنامه تدبیر یک ابزار تسهیل کننده جهت انجام امور مدرسه به نحو احسن  در دست مدیران است

در صورتی که مدیران هنوز این موضوع را بطور کامل برای خود حل نکرده و به این برنانه اعتناد و اعتقادی نداشته باشند نتیجه ان بر روی سایر عوامل انسانی بسیار ناچیز و گاها نتیجه منفی در برخواهد داشت.

مدیران تدبیر دوره اول نکات زیر رو حتما با همکار پایه اولتون اجرا کنید

  روز اولی که دانش آموزان کلاس اول زودتر از دیگر دانش آموزان به مدرسه و کلاس درس پا می گذارند همراه با مراسم با شکوهی و جشن زیبایی باشد و برای آن روز برنامه ای خاص داشته باشند تا این روز در ذهن همه ی دانش آموزان بهترین روز مدرسه شان باشد و هیچ وقت فراموش نکنند و با ذوق و شوق خاصی در روزهای آینده و با نگرشی مثبت به مدرسه بیایند.

* بهتر است که معلم در چگونگی نشستن دانش آموزان کلاس اولی در ردیف های جلو یا عقب اظهار نظر کند و بدانید که دانش آموزان هم این کار را دوست دارند. معلمان با دانش و تجربه ای که دارند خوب می دانند دانش آموزانی که کمرو و خجالتی هستند و در گوشه ای در انتهای کلاس ساکت و آرام نشسته اند باید این فرصت را پیدا کنند که به نوبت در ردیف های جلو بیایند و در آنجا بنشینند.

* اولی ها بسیار حساس و حتی حسود هستند و در کوچکترین موارد مثل نگاه کردن معلم به دانش آموزان دقت و حساسیت نشان می دهند. پس شما هم دل آنها را نشکونید و به همه ی داشآموزان "جلویی ها ، عقبی ها ، خوشگل تر ها و زرنگتر ها و بقیه " به طور مساوی توجه کنید.

* از عصبانیت در مدرسه و کلاس مخصوصاً در اوایل سال تحصیلی جداً خودداری کنید چراکه الگوهی محبوب برای دانش آموزان ، افرادی شاد ، لبریز از محبت و مهربانی و خوش برخورد می باشد که هیچ وقت دعوا و بد اخلاقی نمی کنند.

* اولی ها تشنه ی شنیدن سخنان تشویقی و محبت آمیز و پر مهر معلم هستند. از آنها دریغ نکنید.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی